Shiba Ini (SHIB)

Det å investere å kryptovaluta har blitt mer og mer populært, og det er mange som velger nettopp kryptovaluta når de skal investere for aller første gang. En av de myntene som mange velger å investere i er Shiba Inu, som er en relativt ny kryptovaluta, men som likevel har opplevd stor popularitet siden den ble lansert. I denne artikkelen skal du få vite mer om denne mynten, sånn at du kan finne ut av om det er riktig investering for deg.

Shiba Inu er en kryptovaluta som er en Ethereum-basert altcoin som ble utviklet av den anonyme gruppen, eller individet, Royshi. Dette er en annerledes enn for eksempel Bitcoin. Dette er en av de myntene det er aller enklest å kjenne igjen, og dette er på grunn av maskoten deres – en Shiba Inu, som er en tradisjonell Japansk jakthund. Mynten har av mange blitt sett på som et alternativ til mynten Dogecoin, og har til og med blitt omtalt som “the Dogecoin killer”.

Det er mange grunner til at disse blir sammenlignet, og en av hovedgrunnene er at de begge to er meme-mynter, noe som betyr at de begge to er kryptovaluta som er assosiert med et slags tema. Shiba Inu er selvsagt assosiert med hunden Shiba Inu og Dogecoin er på samme måte som Shiba Inu også basert på et tema.

Men det er også fundamentale forskjeller mellom dem, og en av de forskjellene som kanskje er aller mest tydelig er at Dogecoin faktisk er en av de eldre myntene og ble lansert i 2013, mens Shiba Inu er en av de nyeste myntene og ble ikke lansert før i 2020. Men selv om Shiba Inu er en ganske ny mynt, så har den gjort det utrolig bra. I oktober 2021 hadde mynten mer enn tidoblet i verdi og ble på grunn av dette en av de ti mene-kryptovalutaene som var mest verdt på markedet

En av grunnene til dette sies å være at Elon Musk, som har støttet Shiba Inu offentlig på sosiale medier. I begynnelsen av Oktober 2021 la han blant annet opp et innlegg på Twitter, der han viste Shiba Inu-valpen sin Floke. Den store økningen i verdi som mynten så i 2021 gjorde at Shiba Inu nesten tok igjen Dogecoin, noe som også er blant grunnene til at tilhengerne til Shiba Inu har kaldt den for “the Dogecoin killer”.

Her er noen av de viktigste faktaene oppsummert:

 • Shiba Inu er en kryptovaluta som er basert på Ethereum, og betegnes som en altcoin. Mynten har den Japanske jakthunden Shiba Inu som maskot, og er derfor veldig lett å kjenne igjen for de aller fleste.
 • Shiba Inu blir av mange sett på som et alternativ, og en utfordrer til Dogecoin, og dette har utviklet seg til en greie. Shiba Inu har nemlig fått et fellesskap som kalles SHIBArmy, og det er blant annet disse som har gitt Shiba Inu navnet “The Dogecoin Killer”.
 • Shiba Inu ble lansert i midten av 2020, og ble utviklet av Royshi. Vi vet enda ikke om Royshi er et individ eller en gruppe.
 • Shiba Inu har opplevd stor vekst på tross av at mynten er så ny, og i oktober 2021, altså bare litt over et år etter at den ble lansert, hadde verdien tidoblet seg. En annen imponerende faktor er at Shiba Inu, på tross av en generell nedgang i markedet, fortsatt lå stødig på listen over topp 10 kryptovalutaer blant meme-kryptovalutaene.

Forstå Shiba Inu som kryptovaluta

Det er mange som synes at det å investere I kryptovaluta er svært spennende, og det er ikke så rart. Men det kan være vanskelig å holde styr på de mange forskjellige myntene. Shiba Inu er selvsagt enkel å kjenne igjen på grunn av den Japanske jakthunden Shiba Inu som er maskoten deres, men for å bli bedre kjent med mynten og hvorfor den er forskjellig fra de andre på markedet, må du forstå Shiba Inu.

En av de beste måtene å bli kjent med Shiba Inu på er å lese deres “woof apper”. Dette er mest sannsynlig et spill på “white paper”, som er en artikkel der man kan få inngående viten om et emne, og i dette tilfellet om Shiba Inu. Ifølge denne artikkelen er Shiba Inu utviklet som et svar på et spørsmål. Og hav er dette spørsmålet tenker du kanskje? Spørsmålet som Shiba Inu er utviklet som et svar på er “Hva ville skje hvis et kryptovaluta-prosjekt var 100% styrt av fellesskapet sitt?”. Og det er ikke så rart hvis du sitter igjen med en følelse av å ikke helt skjønne hav det betyr.

Utvikleren av Shiba Inu, Royshi, forklarer at myntens opprinnelse var et eksperiment som skulle se nærmere på hvordan man kan bygge et desentralisert, spontant fellesskap. Noe av det utvikleren la vekt på var den makten og gjennomslagskraften man som fellesskap vil ha i forhold til desentralisering – og mente at dette var noe som på ingen måte kunne måle seg med det resultatet et sentralisert team ville ha. Og med en SHIBArmy på over 500.000 medlemmer, kan man trygt si at utvikleren i hvert fall ikke har tatt feil.

Dette er de veiledende prinsippene de har bygget fellesskapet sitt på:

 • Prosjektet startet med ingenting. Virkelig ingenting. Tanken var å skape noe fra ingenting.
 • Prosjektet var ikke basert på et eksisterende fellesskap eller profesjonelt team – det har fått lov til å vokse helt organisk, noe som bare gjør det mer imponerende at de har kommet dit de har kommet.
 • En tydelig kjærlighet for Shiba Inu-hunder.

Noe annet som står i artikkelen er også hvorfor Shiba Inu ikke har sin egen blokkjede. Utvikleren forklarer at dette er fordi valget falt på Ethereum og deres blokkjede i stedet for å utvikle sin egen. Begrunnelsen for dette var at dette allerede er en trygg og ikke minst veletablert, noe som gjorde at Shiba Inu kunne forbli desentralisert. Kort fortalt er derfor Shiba Inu en Ethereum-basert ERC-20 token, som fungerer som sitt eget lille økosystem på Ethereum sin blokkjede.

Slik er økosystemet til Shiba Inu bygget opp

Når man skal snakke om økosystemet til Shiba Inu, vil det være enklest å se nærmere på de forskjellige delene det består av i stedet for å snakke om det mer generelt.

Her er de tre tokens som økosystemet til Shiba Inu består av:

 • Shiba Inu (SHIB): dette er selvsagt prosjektets fundamentale valuta. Shiba Inu har trillioner av tokens.
 • Leash (LEASH): dette er token nummer to som er en del av økosystemet til Shiba Inu. I motsenting til Shiba Inu, finnes det bare 107.646 leash tokens.
 • Bone (BONE): dette er et token som på mange måter ligger midt mellom de to andre. Med totalt 250.000.000 tokens er det verken så liten som Leash eller så stor som Shiba Inu. Funksjonen bak Bone er å ha en funksjon som “governance token” som vil gjøre det mulig for fellesskapet til Shiba Inu, også kjent som SHIBArmy, å stemme på fremtidige forslag.

Bortsett fra dette består økosystemet til Shiba Inu også av tre andre elementer:

 • ShibaSwap
 • Shiba Inu Incubator
 • Shiboshis

Diskursen til Shiba Inu

Hvis man ikke er kjent med meme-kryptovaluta kan det kanskje virke litt rart at hunde-uttrykk dukker opp hele tiden når man leser om noe i forbindelse med Shiba Inu. Men dette er faktisk noe som ikke er så rart når man tenker seg litt om. For selv om Shiba Inu er en kryptovaluta, er den også basert på hunden Shiba Inu, og derfor er det er naturlig forlengelse av måten man snakker om dette på, å bruke uttrykk som har med hunder å gjøre. Det er rett og slett er forlengelse av det universet man prøver å skape rundt Shiba Inu.

Og faktisk er dette noe av det som gjør at mange synes at kryptovaluta er så gøy – de avviser nemlig de konvensjonelle måtene å gjøre ting på, men likevel går de ikke på kompromiss med den verdien de skaper.

Slik kjøper du Shiba Inu

Hvis du er nysgjerrig på Shiba Inu og ønsker å investere, er det heldigvis veldig enkelt å komme i gang – det krever bare noen få skritt.

Men når dette er sagt, er det noen ting som er viktige å si først. Til tross for at Shiba Inu gjør det bra, er det viktig å understreke at kryptovaluta er svært volatil, og derfor må man tenke gjennom om dette er det riktige valget for deg og din portefølje. For mange vil det være helt riktig, mens for andre vil svaret være nei. Det aller viktigste er at du aldri investerer penger du trenger, låner eller ikke har råd til å tape – for selv om man håper å tjene på det, kan man aldri regne med at man gjør det.

Men hvis du har bestemt deg og er klar, er dette måten du gjør det på:

 1. Lag en MetaMask-lommebok
 2. Sett inn Ethereum på kontoen din (eller kjøp det hvis du ikke har det, bare husk å bruke ERC-20 nettverket)
 3. Lag forbindelse mellom MetaMask-lommeboken din og ShibaSwap
 4. Bytt ETH med SHIB, LEASH eller BONE-tokens

Det er faktisk så enkelt!